DET BEHÖVER INTE ALLTID GÅ ÅT HELVETE!

Det behöver inte alltid gå åt helvete!

Att alltid tänka det värsta är inte att föredra. Efter förra årets katastrof säsong med min skadade fot så har jag dragit på mig en dålig vana att alltid tänka det värsta. Det är en ursel egenskap som jag måste jobba bort. Har haft 2 struliga veckor där jag varit nere i källan och vänt. Efter 3 månader med fantastiskt bra träning så fick jag efter ett löppass ont på utsida smalben. Tog direkt kontakt med min fysio här i Båstad och fick behandling. Tog det lugnt i 3 dagar men det blev värre. Det konstiga var att det gjorde fruktansvärt ont att bara gå... Fick nog och ringde upp till Orthocenter i Göteborg. Fick en tid hos läkaren dagen efter, grymma Mathias Aldèn. Han undersökte foten, jag var livrädd att det skulle vara en stressfraktur och har bokstavligen legat sömnlös av oro och ilska. Han trodde inte att det var stressfraktur men som han sa vi gör en MR rötgen så vi inte missar något. Slog ihjäl några timmar i storstan tillsammans med Nina och Vilma innan det var dags för röntgen, det var ju trots allt Alla Hjärtans dag. Fem dagar senare fick jag besked, en liten bristning på tibialis anterior!!! Jag har nog aldrig varit så glad för en bristning. Det förklarade också den jävliga smärtan. 

 

 

 

(Bild: Klassiska MR-kostymen)

Bristningen har läkt snabbt och igår sprang jag första intervallpasset. Det gick varken snabbt eller lätt men jäkligt gött att kunna springa igen och tack gode gud för Folksam Elitförsäkring. Det är nog mina bäst investerade pengar årligen för att kunna få denna service!!! 

 

Så efter att ha varit nere i helvetet och vänt upp till molnen är det tid för reflektion, vad har jag lärt mig:

  1. Lite ofrivillig vila behöver inte vara dålig såvida den inte är långdragen. 
  2. Motivationen och mitt jävla-anama får sig en ordentlig boost efter ett avbrott i träningen.
  3. Njut av tiden med familjen, se till att göra saker som annars måste prioriteras bort pga av träningen.
  4. Det behöver inte alltid vara det värsta tänkbara.

Detta är såklart svårt när man är mitt inne i den onda spiralen och ffa när man älskar att träna så mycket som jag gör. Nu är vi alla fall på banan igen och från och med igår så rullar jag på coach Björns träningsschema. Nästa inlägg lovar jag kommer bli mer positivt och med en rolig nyhet :) 

OBS!: Fyll i rutorna märkta med en asterisk.