GOTT OCH BLANDAT

Gott och Blandat

Kontinuitet kontinuitet och kontinuitet... 

 

Detta rabblas i mitt huvud när man börjar tvila på saker och ting. Enligt mig är kontinuitet nyckeln till framgång inom triathlon. Jag summerar ännu en träningsvecka in på kontot och en vecka som varit gott och blandat. 

 

Simningen överlag har gått riktigt bra. När jag började träna med Björn i höstas fick jag kämpa för att hålla zon 2 på 1.20/100m. Nu är jag ganska bekväm att ligga på tider ner mot 1.15. Detta har också och göra med som jag var inne på i tidigare inlägg att jag börjat simma med Ängelholm. Jag har numera juniorer som ligger jämte och simmar och som jag gör allt för att inte släppa förbi. 

 

Löpningen denna veckan har också gått överlag bra. Mitt intervallpass med huvudeserie 12x400m gick över förväntat och kunde ligga stabilt på 3.10 fart/km. Hakade även på Bjäre Runners i lördags när jag hade 100 min distans. Bjäre runners är en liten löparklubb här på Bjäre halvön och på lördagar utgår dom från Båstad. Kvaliten är rätt hög med bl a Johan som gjort 32 på milen och 1.12 på Göteborg. Efter 14 km uppvärmning så skulle dom kötta på med 8x5 min tröskel. Efter 4 st kastande jag in handduken och joggade hemåt även fast det kändes helt okej. Insåg att dom löparna inte har hård simning och 3 h cykel dagen efter :) Låg runt 3.40/km på 5 minutarna vilket jag är nöjd med även om pulsen var lite hög. Passet blev totalt 24 km i 4.35 fart. 

 

Cykeln ibland går det upp och ner och i två veckor har det gått lite neråt för mig på just cykeln. Har haft en liten dipp sen jag kopplade upp tempon på trainern. Som jag skrev tidigare så använder jag just nu Ninas tempo och jag har inte riktigt fått till sittställningen. Upplever att benen tar slut mycket tidigare om jag jämför wattsiffror och puls med när jag satt på min testcykel. Efter lite konsultation med coach Björn och fått förklarat att detta inte är något konstigt. Dels har vi ökat intervalltiden men behållit samma effekt. Men ibland kommer man inte upp i samma effekt på tempo kontra racer ffa på korta intervaller. Fick även några bra tips på hur jag kan ändra sittställningen på cykeln. När jag har fått hem cyklarna för säsongen 2020 är planen att låta Björn göra en bikefit på dessa vilket blir väldigt intressant. 

 

Annars summerars denna gånga veckan på följande sätt: 

3 simpass 13200 m

4 cykelpass 

4 löppass 66.2 km 

2 styrkepass 

 

Totaltid 18 h effektiv tid. Inte jättemånga timmar men jag befinner mig forfarande i ett vo2max block och därför är volymen ganska låg. Ser fram emot att gneta timmar och åter timmar på cykeln i vår :) 

 

OBS!: Fyll i rutorna märkta med en asterisk.