Ironman nästa...

Rickard Carlsson här och välkommen till min blogg som jag tillsammans med Båstad Triathlon Center har startat. 

 

Varför väljer jag att starta denna blogg? 

Detta är faktiskt mycket en egocentrisk handling. Är du det minsta intresserad av träning, kost och hälsa ffa med fokus triathlon och konditionsidrott så hoppas jag att du tycker det ska bli en underhållande läsning. Jag har spännande saker på gång och tyckte det var på sin plats med en dokumentation. 

 

Så vad är det för spännande saker jag har på gång? 

Jag har fram till nu definierat mig som kortdistans-triathlete dvs jag har tävlat på sprint och olympisk distans. Jag har också lyckats leverera SM brons och totalsegrare i Svenska cupen och många andra toppplaceringar, samt kört i landslaget på Europacup nivå. Detta har varit grymt roligt och fantastiskt lärorikt och något jag är stolt över. Parallellt med satsningen på kortdistans så har jag kört några halvironmantävlingar men har mest sett dessa som en rolig grej och inte kunnat gå in helhjärtat för den specifika träningen. Men nu är det fan dags.  

 

Det preliminära tävlingsschemat för 2020 är följande: 

21 juni Elsinore 70.3

5 juli Jönköping 70.3

16 Augusti IRONMAN Köpenhamn 

Kan komma till både några större tävlingar men också sk brödrosttävlingar. 

 

År 2020 är alltså året jag kliver upp och kör Ironman på riktigt. 

 

Men det är inte slut där...

Den andra stora skillnaden mot tidigare säsonger är att jag startat ett samarbete med en coach. En coach tänker ni, du är ju själv coach. Just precis efter mycket funderade och tankar så har jag kommit fram till att det går inte att träna sig själv i alla fall inte på den nivån som jag vill vara på. Jag kan ärligt säga att min kunskap som coach tvivlar jag inte en sekund på men det jag saknat är tillfredsställelsen att följa ett schema och njuta av genomförda träningspass. Mycket av min tid läger jag på att planera andras träningspass vilket är mitt jobb och jag har/kan helt enkelt inte prioritera mig själv. 

 

Min nya coach är Björn Andersson. Mer om detta i ett senare inlägg!

 

OBS!: Fyll i rutorna märkta med en asterisk.